Hoi, mijn naam is Mendi van den Broek. Ik woon met mijn man en 3 kinderen van 19, 6 en 3 jaar in Nijkerk.

Ik ben als docent werkzaam in het Praktijkonderwijs. Dit is een school voor leerlingen met leerproblemen en/of lichtverstandelijke beperking. Seksuele voorlichting is een vak wat ik erg belangrijk vind. In mijn carrière heb ik best wel geworsteld met het geven van dit vak en heb mezelf hier daarom verder in ontwikkeld.

Mijn missie

Het taboe uit de weg ruimen en kinderen en jongeren beter ondersteunen in hun seksuele ontwikkeling, omdat iedereen recht heeft op een gezonde, veilige en prettige relaties en seksualiteit.

Opleiding

Ik heb de HBO opleiding Seksuologie afgerond. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan rondom seksualiteit en relaties en ik werk met goed onderbouwde methodieken en ben hierin gecertificeerd.

Ik was net afgestuurd en had een baan aangenomen als leerkracht in groep 7, in St. Maarten.  Hier ontdekte ik dat de seksuele voorlichting die ik zou geven totaal niet aansloot op mijn leerlingen. Mijn lessen gaan over puberteit, zwangerschap  en anticonceptie. Maar deze leerlingen hadden thuis toegang tot allerlei kanalen via de satelliet, bovendien sliepen sommige kinderen ook gewoon bij hun ouders in één kamer.

Tijdens een van mijn eerste lessen vraag  ik: ‘Waarom hebben mensen eigenlijk seks?”

Een jongen reageert: “Because it’s relaxing” waarop een andere jongen een beetje verontwaardigd reageert: “Not for the girls!”

Deze ervaring nam ik mee toen ik 3 jaar later in Nederland werkte in het praktijkonderwijs. Het tijdperk van de smartphone was net aangebroken.

Nu wist ik wat voor gevolgen dit kon hebben voor de seksuele ontwikkeling van mijn leerlingen op het Praktijkonderwijs.

Daarom heb ik dit onderwerp nooit meer losgelaten!

Chat openen